ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Εκδρομή στο Στόμιο πραγματοποίησε το σχολείο μας την Δευτέρα 3/6/2024.Μαθητές , μαθήτριες και εκπαιδευτικοί χαλάρωσαν, απόλαυσαν το παιχνίδι,  γέμισαν τα πνευμόνια τους με τη δροσερή  θαλασσινή αύρα,πέρασαν ξέγνοιαστες στιγμές σε έναν όμορφο τόπο.Οι  όμορφες στιγμές μας αποτυπώθηκαν στην ψυχή μας συμπληρώνοντας το παζλ της ζωής μας αλλά και σε κάποιες φωτογραφίες. Δείτε λίγες από αυτές τις όμορφες στιγμές….


  ” ΓΙΑΤΙ ΣΚΑΚΙ;”

Το σκάκι έχει αποδειχθεί ότι:

  • Αυξάνει την ευφυΐα

  • Βελτιώνει τη μνήμη

  • Βοηθά στην ικανότητα για συγκέντρωση για μεγάλα χρονικά διαστήματα

  • Αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και την αναλυτική σκέψη

  • Βελτιώνει τις μαθητικές επιδόσεις στο σχολείο

  • Αναπτύσσει την ικανότητα για σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων

  • Βοηθά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών

   Οι μαθητές της Γ΄τάξης ,χρησιμοποίησαν τον πολυχώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας και εξασκήθηκαν σε αυτό το μοναδικό παιχνίδι!!

ΠΟΝΗΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος  <<Τα μνημεία του τόπου μας >>,  οι μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα, ξεναγήθηκαν από την ξεναγό κ. Κόντσα Κωνσταντίνα, στα ιστορικά μνημεία της πόλης της Λάρισας.

  Ξεκινήσαμε και ανακαλύψαμε την ιστορία του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας που βρίσκεται στις παρυφές του Λόφου του Φρουρίου. Το Αρχαίο Θέατρο και το ιστορικό κέντρο που απλώνεται γύρω του αποτελούν από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα την ψυχή της πόλης. 

Δείτε εδώ τη συνέχεια του άρθρου9ος  Ποδηλατικός Γύρος  Αμπελώνα

Την Παρασκευή 26/4/2024  οι μαθητές της  ΣΤ΄Τάξης του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί Ζάππα Ερμιόνη και Ζησοπούλου Ελένη   συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών <<Η ΕΛΠΙΔΑ>> ,με σκοπό να εμπνεύσουν στους νέους την αγάπη προς το ποδήλατο , που αποτελεί το κατεξοχήν φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και να διαδώσουν ακόμη περισσότερο στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής την ιδέα και το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας!18 ΜΑΪΟΥ 2024 –ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Οι μαθητές της Γ΄τάξης, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, ασχολήθηκαν με τα μουσεία. Επισκέφτηκαν το Διαχρονικό μουσείο Λάρισας και  ενημερώθηκαν για τα είδη  των μουσείων.  Έγινε ψηφιακή παρουσίαση  του μουσείου του Λούβρου , του μουσείου της Ακρόπολης και στη συνέχεια ζωγράφισαν τις Καρυάτιδες .  Επίσης συζήτησαν για τους κανόνες που ισχύουν για τους επισκέπτες και έφτιαξαν και αυτοί τους δικούς τους!

ΠΟΝΗΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑΟι μαθητές της Γ’ τάξης πήραν συνέντευξη απο την γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Ερμιόνη Ζάππα. 

Διαβάστε την.ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΥΝ_44215_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΣΧ _2024_25

Εγκύκλιος 117162_ΕΓΓΡΑΦΕΣ_ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ Ν4800 (1)

ΕΞΕ – 44215 – 2024 – Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024_2025

ΣΥΝ_44209_ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ _2024_25

Εγκύκλιος 117162_ΕΓΓΡΑΦΕΣ_ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ Ν4800

ΕΞΕ – 44209 – 2024 – Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024_2025Στο μάθημα των Γαλλικών και Γερμανικών , οι τάξεις Ε και Στ του σχολείου μας μαζί με τις καθηγήτριες τους κκ. Κικίμη Κατερίνα και Μουχλιάρη Ζωή, έφτιαξαν πασχαλινές κατασκευές ευχόμενοι “Joyeuses Paques “ και “Frohe Ostern “. Στη συνέχεια «γιόρτασαν» το έθιμο του κυνηγιού των αυγών (Chasse aux oeufs, Ostereiersuche)!!Αγαπητοί γονείς,στο σχολείο μας φιλοξενείται μία αρκετά μεγάλη συλλογή βιβλίων, περίπου 1000 βιβλία, έτοιμη να ικανοποιήσει την επιθυμία καθενός και καθεμιάς για “έναν σύντροφο πιστό,  έναν συμπεριπατητή χωρίς απαιτήσεις, έναν φίλο που τον επικαλείσαι σε κάθε στιγμή ”.

Τα παιδιά του σχολείου μαζί με τους γονείς τους,  μπορούν να επισκεφτούν τη Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 25/4/2024 και ώρα 1:15 έως 2:00μμ.

Σας καλούμε να δανειστείτε ένα βιβλίο, να του δώσετε την ευκαιρία μιας νέας περιπέτειας κοντά σας.Στις 17-4-2024 η Γ΄τάξη  γιόρτασε την ημέρα φιλοζωίας. Οι εκπαιδευτικοί Πονηρού Πετρούλα και Ειρήνη Θεοδώρογλου συνεργάστηκαν και μαζί με τα παιδιά έφτιαξαν το βιβλίο των ζώων. Αν τα ζώα μιλούσαν , τι θα μας έλεγαν; Μπήκαμε λοιπόν στη θέση των ζώων και γράψαμε για τα συναισθήματά τους , τις ανάγκες τους , τα δικαιώματά τους στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα!!

 Ευχαριστήριο μήνυμα προς το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δ.Σ.Αμπελώνα

Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του 3ου Δ. Σ. Αμπελώνα ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων   για την τοποθέτηση καινούριων κουρτινών στο σχολείο.

Είναι αξιέπαινη η διάθεση του Δ.Σ του Συλλόγου για αγαστή συνεργασία , αμέριστη και διαρκή συνεισφορά στην επίλυση ζητημάτων καθώς και την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν. Σας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την άψογη συνεργασία και επικοινωνία που έχουμε για το καλό του Σχολείου και των παιδιών μας. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ

 Αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας , επισκέφθηκε το σχολείο μας , ο κτηνίατρος  κ. Λυτροκάπης Ιωάννης,   ο οποίος με την παρουσία του μας βοήθησε να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα των ζώων, καθώς και πώς συμπεριφερόμαστε στα αδέσποτα ζώα. Τα παιδιά προβληματίστηκαν με το θέμα της εγκατάλειψης των ζώων και συζήτησαν με τον κτηνίατρο ζητήματα που αφορούν την προστασία ,την ευζωία και την υιοθέτηση αδέσποτων ζώων.Η Α τάξη επισκέφτηκε το λαογραφικό Μουσείο Λάρισας με το πρόγραμμα προικο-στολισματα . Ξενάγηση στο μουσείο, σύνδεση του παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, συνέχιση της παράδοσης της ολιστικής προσέγγισης καθημερινών αναγκών, παραδοσιακών στολών,κειμηλίων, αντικειμένων καθημερινής ανάγκης που αντανακλούν τις αναζητήσεις του λαού μέσα από μια ενότητα του ορθόδοξου χριστιανισμού, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.Σταμπωτά κεντήματα, υφαντά με τον αργαλειό  και τη ρόκα που αποτυπώνουν ,τη ζωή στη φύση με αναπαραστάσεις ζώων και φυτων.Ο ρόλος των ζώων στις αγροτικές ασχολίες στη μεταφορά των προικιών.Αναπαρασταση  ζώων με σφραγίδες πάνω στη πόρτη νυφική ζώνη,που κάθε παιδί φιλοτέχνησε και πήρε μαζί του.

Τριανταφύλλου ΧαράΤην Τετάρτη 10-4-2024   οι μαθητές του ΣΤ1 και ΣΤ2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας.  Οι μαθητές περιηγήθηκαν και θαύμασαν τα πολλά εκθέματα  του μουσείου από την παλαιολιθική εποχή, τη ρωμαϊκή περίοδο, την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας μέχρι την εποχή του Χριστιανισμού. Τα εκθέματα προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου και 21ου αιώνα στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα εκθέματα του μουσείου, από την ξεναγό κ. Κώντσα Κωνσταντίνα.

Γκουτζιαντάμη ΒίκηΜε αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας η Α τάξη στα πλαίσια της αξιολόγησης κατά της βίας και των εργαστηρίων δεξιοτήτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα παρουσίασε στο 3ο δημ.σχ.Αμπελωνα θεατρικά δρώμενα, γλυπτά στο χώρο, φωναχτες σκέψεις , παιδικές αναπαραστάσεις και εικαστικές παρεμβάσεις.Η Α τάξη επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη του Αμπελώνα.
Ζωγραφισε σελιδοδείκτες για ενθύμιο, διάβασε βιβλία και παρέλαβε αίτηση για την εγγραφή κάρτας μέλους, ώστε να δανείζεται κάθε παιδί βιβλία,στα πλαίσια  της ανάπτυξης της φιλαναγνωσιας.

Νεαροί καλλιτέχνες, οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Αμπελώνα συνεργάστηκαν ομαδικά για την συμμετοχή τους στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ζωγραφικής για δημιουργία αφίσας „KINDER KREATIV” με θέμα „Deutschsprachige Kultur vom 19. Jahrhundert bis heute“ (Γερμανόφωνος Πολιτισμός και Κουλτούρα από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα). 
Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας γερμανικών Μουχλιάρη Ζωή και την βοήθεια της καθηγήτριας εικαστικών Διαμαντή Άρτεμις συνέλαβαν και υλοποίησαν με άψογο εικαστικό αποτέλεσμα δύο υπέροχα έργα.


Την Τρίτη 9 Απριλίου οι μαθητές των τμημάτων Γαλλικής γλώσσας της Ε+Στ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Λάρισα και συμμετείχαν σε θεματικό εργαστήριο «plus haut, plus loin, plus fort…ENSEMBLE “στο πλαίσιο του εορτασμού της γαλλοφωνίας 2024. Ήταν «ένας αγώνας δρόμου» από την αρχαία Ολυμπία  μέχρι το Παρίσι  όπου θα διεξαχθούν οι φετινοί ΟΑ , μαθαίνοντας για την εξέλιξης τους. Συμμετέιχαν σ’ενα διαδραστικό « παιχνίδι απόδρασης» στα σημαντικότερα μέρη των ΟΑ στο Παρίσι.

Κικκίμη ΚατερίναΤο επάγγελμα του δημοσιογράφου άσκησαν για λίγο οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2 του σχολείου μας. Επισκέφτηκαν την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 το Γυμνάσιο Αμπελώνα και πήραν συνέντευξη τον Διευθυντή κ. Στέφανο Γραββάνη ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις και απορίες των μαθητών και κατέθεσε τις δικές του προσωπικές απόψεις για τα θέματα που ρωτήθηκε. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αφού έμαθαν για το βασικό πλαίσιο λειτουργίας του Γυμνασίου ευχαρίστησαν τον Διευθυντή του μελλοντικού τους σχολείου για τη ζεστή φιλοξενία.

                                                                                                         Γκουτζιαντάμη Βίκη

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου,τα Τμήματα της Ε τάξης του Σχολείου μας  επισκέφθηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη ,στον Αμπελώνα.Εκει η υπεύθυνη μίλησε στα παιδιά για την ιστορία της Βιβλιοθήκης και τον τρόπο λειτουργίας της .Στη συνέχεια τα παιδιά πήραν μέρος στις δράσεις που ετοίμασε η  υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης.Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και το ευχαριστήθηκαν.

Σιώκου ΜαρίαΗ Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.

 Έτσι και φέτος οι μαθητές της Γ΄και Ε΄τάξης, μαζί με του εκπαιδευτικούς τους,  επισκέφτηκαν τη Δημοτική  Βιβλιοθήκη Αμπελώνα και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη Κ. Ματίνα Οικονόμου για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης. Διάβασαν βιβλία και στη συνέχεια ασχολήθηκαν με δημιουργικές εργασίες που αφορούσαν τα βιβλία αυτά.
Πονηρού Πετρούλα


Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 

Στις 22.03.2024 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή στο πλαίσιο της επετείου για την 25η Μαρτίου1821. Τη γιορτή ανέλαβαν να οργανώσουν και να παρουσιάσουν οι μαθητές της Δ΄Τάξης. Μέσα από κείμενα , ποιήματα ,εικόνες και σκετς προβλήθηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία της ελληνικής επανάστασης.Τη γιορτή εμπλούτισε  με διαχρονικά τραγούδια η χορωδία αποτελούμενη από τους μαθητές της Γ΄Τάξης.

    

Με την μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

 Οι μαθητές της Γ΄τάξης χρησιμοποίησαν τη βαλίτσα από το Ίδρυμα  Ευγενίδου , ενημερώθηκαν για τα είδη της γραφής, για το δίσκο της Φαιστού, έγραψαν πάνω σε πλάκες από κερί και πάνω σε πλαστελίνη χάραξαν τα ονόματά τους. Χρησιμοποίησαν το φτερό και τη μελάνη και με την αφή τους ένιωσαν τα ανάγλυφα γράμματα της γραφής Μπράιγ.

ΠΟΝΗΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

    Το 1966 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, στοχεύοντας στην καταπολέμηση του ρατσισμού και την προώθηση της ανεκτικότητας.

 Η 21η Μαρτίου είναι μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία να αναλογιστούμε τις συνέπειες του ρατσισμού. Η μέρα αυτή είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι στις καρδιές μας δεν χωράει ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μισαλλοδοξία και κανενός είδους διάκριση.

 Ποτέ  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μεταξύ μας διαφορετικοί, αλλά ίσοι και ότι ενωμένοι μπορούμε να διορθώσουμε τις ρωγμές αυτού του κόσμου και να χτίσουμε ένα μέλλον γεμάτο αγάπη, αποδοχή και συμπερίληψη.

  Οι μαθητές  της Γ΄τάξης παρουσίασαν στα παιδιά  των τάξεων Α΄και Β΄ ,βιβλία που έχουν σχέση με τη διαφορετικότητα. Τραγούδησαν  με τη βοήθεια της μουσικού του σχολείου μας Κ. Γεωργίας Καραμούστου και βοήθησαν τους μικρούς μαθητές  να ζωγραφίσουν τον δικό τους ελέφαντα- ΕΛΜΕΡ

ΠΟΝΗΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ1ο Παιδικό καρναβάλι Τυρνάβου

 Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Μαρτίου στον Τύρναβο το 1ο Παιδικό Τυρναβίτικο Καρναβάλι.

Οι μαθητές του 3ου Δ.ΣΧ. Αμπελώνα , αλλά και οι γονείς και οι συνοδοί τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ενθουσίασαν με την  ιδέα  τους για την ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ κερδίζοντας το:     ‘’ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ’’

 Καρναβαλικές εκδηλώσεις  στο σχολείο μας

Την Τσικνοπέμπτη ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου μας πρόσφερε σουβλάκια κι αναψυκτικά στους μαθητές . Στη συνέχεια τα παιδιά χόρεψαν στην αυλή του σχολείου παραδοσιακούς χορούς.  Την Παρασκευή πριν το τριήμερο της Aποκριάς οι μαθητές των ΣΤ΄και  Ε΄τάξεων του σχολείου έπλεξαν το Γαϊτανάκι  και μετά όλοι μαζί οι μικροί καρναβαλιστές διασκέδασαν ,γέλασαν και χόρεψαν σε ρυθμούς καρναβαλικούς.    6 Mαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

  Οι μαθητές των Α΄, Δ΄,Ε1΄,Ε2΄ ΚΑΙ ΣΤ1΄ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε δράσεις που οργανώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς που υλοποιούν το σχέδιο δράσης :<< Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού>>.Καλεσμένη ως κύρια ομιλήτρια και εμψυχώτρια ήταν η ψυχολόγος κ. Βασιλική Ακριβοπούλου.Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας

Επ´ ευκαιρία  της παγκόσμιας ημέρας της ελληνικής γλώσσας (9 Φεβρουαρίου) οργανώθηκε από τις καθηγήτριες ξένων γλωσσών του σχολείου μας  , 3ου ΔΣ Αμπελώνα ,κ.κ Θεοδώρογλου, Μουχλιάρη, Κικίμη μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση με τους μαθητές της ΣΤ τάξεως. Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαν στις δραστηριότητες και κατανόησαν την αξία και συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών.

 


ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Στις 7-2-2024 στο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε παράσταση Καραγκιόζη από τον Καραγκιοζοπαίκτη Κοσμά Παναγιώκα. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και των τάξεων Α΄, Β΄και Γ΄παρακολούθησαν με ενθουσιασμό το θέατρο σκιών και για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι ο Καραγκιόζης και η παρέα του συνεχίζουν να μιλούν στις καρδιές των μικρών παιδιών!!

ΠΟΝΗΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ


Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων οι μαθητές του Ε’2  κατασκεύασαν αντικαπνιστικές αφίσες με θέμα τις εξαρτήσεις. 

                          κ. Μαίρη Σιώκου 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας, την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, υποδεχόμενοι το νέο έτος με χαρά και αισιοδοξία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες κάθε τμήματος καθώς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έκοψαν τη δική τους πίτα.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που πρόσφερε τις βασιλόπιτες, τους χυμούς  καθώς και τα δώρα για όλους τους τυχερούς.

Οι τυχεροί μαθητές/μαθήτριες, που τους έτυχε το φλουρί, παρέλαβαν από ένα συμβολικό δώρο και έβγαλαν όλοι μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία. Όλοι οι παρόντες, παιδιά και εκπαιδευτικοί το χάρηκαν πραγματικά.

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή και δημιουργική  χρονιά και στα παιδιά μας ιδιαίτερα καλή πρόοδο!

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 


Οι μαθητές της Γ΄τάξης στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ασχολήθηκαν με το μουσείο του Λούβρου, έμαθαν για τα εκθέματα του μουσείου και ζωγράφισαν τον περίφημο πίνακα «ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ»

Η Μόνα Λίζα (γνωστή και ως Τζιοκόντα) είναι προσωπογραφία που ζωγράφισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι. Πρόκειται για ελαιογραφία σε ξύλο λεύκης, που ολοκληρώθηκε μέσα στη χρονική περίοδο 15031519. Αποτελεί ιδιοκτησία του Γαλλικού Κράτους, και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. Ο πίνακας, διαστάσεων 77 εκ. × 53 εκ., απεικονίζει μία καθιστή γυναίκα, τη Λίζα ντελ Τζοκόντο, η έκφραση του προσώπου της οποίας χαρακτηρίζεται συχνά ως αινιγματική. Η Μόνα Λίζα θεωρείται το πιο διάσημο έργο ζωγραφικής.

Κ. Πονηρού Πετρούλα


Δείτε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ 3ο Δ/Σ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Στα πλαίσια επίδοσης της βαθμολογίας για τη λήξη του Α τριμήνου 
πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία προς τους γονείς και 
κηδεμόνες του σχολείου από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Απόστολο 
Σωτηρίου με  θέμα:  « Η εμπλοκή των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών 
τους. Τρόποι και συνέπειες»
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ-ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Ευχές

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε2 τάξης κατασκεύασαν χιονάνθρωπους και Αη-Βασιληδες περιμένοντας τα Χριστούγεννα .Σας εύχονται Καλές γιορτές και Καλή χρονιά με υγεία!!!

κ. Σιώκου Μαρία


Καλά Χριστούγεννα

έθιμα των Χριστουγέννων στην Ελλάδα απο την Δ’ τάξη

παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων στην χώρα μας, απο την Ε’ τάξη

κ. Θεοδώρογλου Ειρήνη 


Καλές γιορτές

Οι μαθητές της Γ τάξης ετοίμασαν τους Αι- Βασίληδες και σας ευχονται ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και ευτυχισμένο το νέο έτος 2024!!!

κ. Πονηρού Πετρούλα


Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, τίμησαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, να πάρουν μέρος σε μια εκπαιδευτική δράση με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της αναπηρίας. Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά συζήτησαν για τις αναπηρίες, παρακολούθησαν σχετικές ταινίες μικρού μήκους και συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια.

 

 


Ημερολόγιο Συλλόγου
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα μοίρασε στους μικρούς μαθητές τα ημερολόγια για τη νέα χρονιά.  Είναι ημερολόγια -κασετίνες που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές όπου όλα τα αντικείμενα των παιδιών ήταν κατασκευασμένα από ξύλο και ήταν ιδιαιτέρως χρηστικά. Έχουν θήκη για μολύβια, γόμες, ξύστρα και κλείνουν με έναν πολύ όμορφο χάρακα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!
 

Πολυτεχνείο

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε τάξης του 3ου Δημ.Σχ.Αμπελωνα τίμησαν τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973 με την όμορφη και λιτή εκδήλωση που ετοίμασαν. Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία της κ.Αντιγονης Τζιουφα, ακολούθησαν απαγγελίες κειμένων που εξιστορούσαν το χρονικό και ποιήματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ στο  video wall έπαιζαν φωτογραφίες από τις μέρες της εξέγερσης συνοδεία τραγουδιών  απο τη χορωδία της Στ ταξης.

κ. Σιώκου Μαρία


28η Οκτωβρίου

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, για την πολύ ωραία παρουσία τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.


Η μέρα αθλητισμού στο σχολείο μας


 
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

 

    Σήμερα Πέμπτη, 28/9/2023 και ώρα 8:30 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός 
στο σχολείο μας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ήταν μια 
ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή, καθώς οι μικροί μαθητές και ιδιαίτερα 
αυτοί της Α΄ τάξης, ήρθαν σε επαφή με το σχολείο τους, τους συμμαθητές 
τους και τους εκπαιδευτικούς τους.
      Χαιρετισμό στους μαθητές και ευχές για καλή σχολική χρονιά 
απηύθυνε ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα, κος 
Ακριβόπουλος Επαμεινώνδας . Επίσης ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 
σχολείου καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές ,της Α΄τάξης, μοιράζοντάς 
τους δωράκια που είχαν ετοιμάσει για αυτή την περίσταση.
    Στη συνέχεια οι μαθητές πήγαν στις τάξεις και ολοκλήρωσαν το 
ημερήσιο πρόγραμμά τους. Αυτή ήταν η πρώτη μέρα στο σχολείο για τη 
σχολική χρονιά 2023-2024

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ- ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ο Δ/ΝΤΗΣ

 Καλωσήρθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα.

Στις σελίδες μας, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις μας, καθώς και για τα τρέχοντα νέα.

Οι μαθητές του σχολείου θα βρούνε χρήσιμο ψηφιακό  και φωτογραφικό υλικό.

Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την τοποθεσία του σχολείου, καθώς και για τους τρόπους επικοινωνίας. 

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

Ακριβόπουλος  Επαμεινώνδας